24 kwietnia, 2024

KULINARNE WARSZTATY ZDOBIENIA MAZURKÓW NABIERAJĄ TEMPA

 

Ozdabianie ciasta mazurka to kwestia indywidualnych upodobań i kreatywności. Tradycyjnie mazurki ozdabia się karmelem i orzechami, ale można użyć też bakalii, kandyzowane owoce, płatki kokosowe, posypki itp. Jeśli z pomocą przychodzą gospodynie z KGW Witoszów Dolny, a także seniorzy z Klubu Seniora w Bystrzycy Górnej, czy Grodziszcza to takie wielkanocne specjały muszą się udać.

Przekonali się o tym uczestnicy kolejnych warsztatów kulinarnych „MAZURKOWY ZAWRÓT GŁOWY” w Witoszowie Dolnym, Bystrzycy Górnej i Grodziszczu. Młodzi kucharze i cukiernicy słuchali cennych wskazówek od swoich pań z koła gospodyń czy klubu seniora. To wspaniałe, że seniorzy przekazują swoją wiedzę i umiejętności dzieciom! Pieczenie ciasta to nie tylko przyjemna forma spędzania czasu, ale także doskonała okazja do nauki samodzielności i kreatywności.Z pewnością ta wiedza zaprocentuje w przyszłości – podkreśla Krzysztof Jas, dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury Sportu i Rekreacji, organizator przedsięwzięcia.

źródło i fot.

Rzecznik Prasowy Urzędu Gminy Świdnica

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *